Meidän takapihalle on pystytetty koirille häkki. Tämä häkki on Väinö-Vaarin perintöhäkki, joka on ollut tuolla aitan takana pakassa viimeiset kuusi vuotta. Nyt saatiin häkki paikoilleen ja maatakin ajettua häkin ympärille. Suuren suuri häkki se ei ole, mutta asiansa ajaa. Sini ja Mette ovat häkkielämää jo maistaneet. Riemuissaan ovat pehmeää maata häkissä tonkineet kuin pienet sian porsaat.

Takapihalle ajettiin maata viisi traktorikuormaa ja ei tunnu vielä missään. Yksi kuorma on vielä tilauksessa, kun saadaa traktorista paripyörät pois. Ja poishan niitä ei oteta ennenkuin on lumi maassa. Katotaanpa ensi keväänä, niin taas ovat kaikki nämä uudet mullat johonkin hävinneet. Jotenkin tuntuu, että tämän meidän pihan perusparantaminen on kuin kantais vettä kaivoon. Piha on niin kivinen ja kolonen, että ajettu maa vajoaa aina talven aikana olemattomiin. Ja kun kevät tulee, niin piha kaipaa taas lisää multaa. Uutta multakuormaa saa sitten odottaa seuraavaan syksyyn. Nimittäin kaikki muut pelto- ja kylvötyöt ajavat emännän pihan duunaus hommien ohi.

No nyt on takapihalla uusi aita ja häkki pystyssä, vielä on tarkoitus uusia terassi ja pihavalot - saapa nähdä jääkö ne taas ensi vuoteen? Lisäksi pitäisi tehdä uudet portaat talolle, parantaa kiviaitaa ja hommata uudet sorat ajotielle. Taisi olla vähän turhan pitkä tämä mun toivelista :)