Eilen illalla menimme Maija kanssa tutun kaavan mukaisesti eläinlääkäri Jarmo Hämäläisen luo. Maija oli edelleen rauhallinen ja eikä ollut vuotanut mitään. Kohdun suu oli edelleen kiinni ja sitten ultraäänikuvan tarkasteluun. Jonkin verran olen itsekkin lehmiemme ultraääni-kuvia tulkinnut navetalla, että tiesin heti nyt oli tapahtunut muutos huonompaan. Totesimme yhteenäänen Jarmon kanssa, että nyt otetaan ne heti pois. Minulle tuli itku.

Maija rauhoitettiin nopeasti ja nostettiin pöydälle ja leikkausvalmistelut aloitettiin. Samalla mukanani ollut Marika-siskoni soitti Maijan kasvattajalle Harjun Sarille, joka tuli reilun kymmenen minuutin kuluttua paikalle. Pian valmistelut olivat tehty ja pääsimme aloittamaan leikkauksen. Ensimmäisenä Jarmo otti vasemmalta puolelta Surina-tytön, Marika vei sen Sarille toisen pöydän ääreen. Sari poisti kalvot, varmisti hengityksen ja aloitti virkistävän hieronnan. Surina hengitti. Sitten siirryttiin toiseen sarveen. Marika vei ensimmäisenä otetun pojan Sarille, joka taas antoi Surina minulle hierottavaksi. Sitten Marika haki toisen pojan Jarmolta, joka aloitti ompelemaan Maijaa kiinni. Marika ja Sari jatkoivat poikien elvytystä, mutta akupunktio neuloistakaan huolimatta ne eivät hengittäneet. Molemmat pojat lensivät koiraenkelien taivaaseen. Maijan synnytys ei vaan käynnistynyt niinkuin piti. Kaikki kolme pentua olivat viellä ihan kohdun perällä, eivätkä olleet siis valmistautuneet syntymiseen. Viime yön valvoin, ettei Maija tokkurassa polje pentua sekä huolehdin Surinaa maitobaariin.

Sydämellinen kiitos eläinlääkäri Jarmo Hämäläiselle, jonka nopeat liikkeet pelastivat Surinan. Kiitos myös eläinlääkäri Marika Nevalalle, joka on myös päivystänyt tällä viikolla. Suurkiitos myös Sarille sekä Marikalle, en olisi selvinnyt ilman teitä. Te tulitte ja teitte sen, mihin itse en juuri sillä hetkellä pystynyt. Kiitos kaikille, jotka ovat meitä viesteillään tukeneet. Maija on nyt pirteä eikä sillä ole lämpöä. Surinakin on päässyt kotiin ja äidin helmoihin.

No entäpä mitä hyvää eilisessä on? Eilen 26.11. oli Surinan hyvä syntyä. Maija-mehiläinen on nimittäin syntynyt 26.5 ja Mette sekä Sini 26.10, eli on helppo muistaa koirien syntymäpäivät, jos Surina jää luoksemme...

2099763.jpg

Työnimeltä Surina-pentu. Tottakait, kun isän nimi on Goldencoat Midnight Cowboy ja äiti asuu maitotilalla, on tyttärellä lehmäaiheinen lämpöpullo!

2099765.jpg

Maija ja "Surina"

2099759.jpg

Sini tuo jo pikkusiskolle leikkuja...