Kaikki on tylsää. Lukeminen on tylsää, nukkuminen on tylsää... Tämän päivän ajanvietteenä pari kirjaa ja kaksi elokuvaa. Onneksi edes mettisillä oli tänään liikuntapäivä.

Pikku-Mettiset pääsivät tänään paimennettavaksi, mutta nyt paimenena ei ollutkaan Kiitsi-sakemanni vaan Puti The lapinporokoira. Meidän likat vähän jallittivat Putia, joka korotti vaan ääntä, kun ei saanut mettisiä kiinni. Mette ja Sini kun taitavat täysillä toisia kohti juoksemisen ja kurssin vaihdon ihan viime metrillä. Siinä meni Putinkin pää jo ihan sekaisin, että kumpaa oikein olikaan jahtaamassa. Ensi kerralla pitää ottaa kamera mukaan, jos vaikka sais muutaman hippa-kuvan.

Maija kävi lenkillä Irinan kanssa, kun Otto-poika otti aamupäikkärit. Ihmislapsi nukkui tyynen rauhallisesti, vaikka hippasillalaisilla olikin kova vauhti ja ääni ihan vieressä. Kait on lapsi tottunut koirien haukuntaan... Minä olen pysynyt nyt erossa kuningasideastani eli koiran ulkoiluttamisesta polkupyörällä ja flexillä - vaikka Maija toki onkin erittäin tottelevainen eikä minua olisi kumoon vetänyt. Parempi nyt antaa vain tuon jalan parantua rauhassa.