Berryjen täytettyä 15 kk:tta olemme aloittaneet PEVISA tutkimukset Karpin, Piretin ja Woodyn (Me. Woodberry) kanssa. Lisäksi meidän mukana oli Leni-porokoira tyttö (siskoni Irinan Poropeukalon Syvä Taivas). Silmät kolmikolta peilattiin terveiksi jo tammikuussa. Nyt odotellaan vaan Kennelliiton kantaa, miltä luustokuvat näyttävät heidän mielestään.

Tärkeintä on kuitenkin, että kyynärnivelet näyttivät olevan kaikilla koirilla puhtaat, sillä suurin osa koiran painosta nojautuu juuri etujaloille. Varsinkin portaissa kulkiessa ja hypätessä. Jos lonkat ovat "löysät" mutta puhtaat, pärjää koira hyvinkin pitkäikäiseksi, kun sen kunnosta huolehditaan. Meillä kotona on tällä hetkellä Sinillä C/D lonkat. Sini pidetään sutjakassa kunnossa, sillä ylipaino lonkkavikaiselle koiralle on pahasta. Sen lisäksi hyvä lihaskunto auttaa koiraa ja hieronta silloin tällöin jumitusten estämiseksi. Paras liikuntamuoto Sinille on kesällä uiminen ja talvella lenkkeily vapaana, niin se saa säätä vauhtinsa omaan tahtiin. Koiran jokapäiväisen hyvinvoinnin takia onkin hyvä tietää, minkälainen luusto koiralla on.

Kiitos taas mukanaolosta Irina, Taina ja Hannu!

Karppi ja Piret odottelevat vuoroaan, Leni ja Woody on jo rauhoitettu.

Tässä ollaan kuvausten jälkeen vähän pökkyrässä. Woody nukkuu edessä, Karppi yrittää jo seisoa ja Piret pötköttelee takana. Koirat rauhoitetaan kuvausten ajaksi, joten niille ei saa antaa 12 tuntia ennen ruokaa. Karppi oli vielä illallakin niin pökkyrässä kotona, että se sai ruoka vastaa seuraavana aamuna. Illan se nukkuikin huonoa oloaan pois. Rauhoitusaineista tulee 28 vuorokauden karenssi näyttelyihin ja kokeisiin doping-sääntöjen johdosta. Eli nämä koirat eivät osallistu seuraavan kuukauden aikana mihinkään viralliseen kokeeseen tai näyttelyyn.